“55 години от вашия живот” по БНТ от 24 март

“55 години от вашия живот” по БНТ от 24 март

Предаването е в 55 епизода и е посветено на историята на медията от създаването й през 1959 г. до днес

На 24 март по БНТ1 стартира предаването „55 години от вашия живот”, посветено на юбилея на националната телевизия. 2014-та е годината, в която обществената медия навършва 55 години от своето създаване.

„55 години от вашия живот” ще се излъчва всеки делничен ден (без четвъртък), от 19:15 до 19:45 часа, преди новинарската емисия „По света и у нас”. Водещи ще са Анна Ангелова от „Денят започва с култура” и Драгомир Драганов.

„55 издания за 55 години” – така екипът определят замисъла на проекта – един емоционален пъзел от историята на телевизията. Поредицата ще проследи развитието на националната медия, започвайки със старта й през 1959 г. Значимите хора, емблематичните събития, паметните мигове – всичко, което пази златният фонд на БНТ. Калейдоскопът от теми и гости в предаването ще събира хора, свързани с телевизията, и ще припомня на зрителите любими моменти и интересни факти.

„Предаването ще срещне зрителите с хората, които са създали и развили българската телевизия. Ще си припомним какви са били събитията по света и у нас през изминалия повече от половин век. Кои песни сме пели, кои филми сме гледали, какво не трябва да забравяме и какво трябва да разберем”, казва водещата Анна Ангелова.

„Обещаваме една емоционална мозайка на съхранената телевизионна история. Ще я редим заедно – година по година – с цяла поредица от легендарни случки. В 55 предавания ще видим живота ни такъв, какъвто са го давали по телевизията”, коментира Драгомир Драганов.

В екипа на „55 години от вашия живот” се включи композиторът Красимир Гюлмезов. Той ще акомпанира на пиано музикалните изпълнения в предаването. Гости ще бъдат именити наши музиканти, телевизионери, актьори от близкото и далечно минало.